Media item
Gülers Travels 5
closeLicense
Creative Commons – Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken
Het is toegestaan om dit werk vrij te kopiëren, te verspreiden, en door te geven, zolang bij elk gebruik de naam van de auteur of licentiegever vermeld wordt en zolang dit niet voor commerciële doeleinden gebeurt. Het verspreiden en openbaar maken van afgeleide werken is niet toegestaan.
closeDownload
- MP4 (512x288, sd 41.2 MB): 07/07/707459.707444.BILAL_CHICKEN.mp4
- MP4 (1920x1080, hd 77.2 MB): 07/07/707461.707444.BILAL_CHICKEN.mp4
- WEBM (512x288, sd 38.8 MB): 07/07/707463.707444.BILAL_CHICKEN.webm
- OGV (512x288, sd 10.1 MB): 07/07/707455.707444.BILAL_CHICKEN.ogv
- OGV (1920x1088, hd 202.3 MB): 07/07/707457.707444.BILAL_CHICKEN.ogv
- MOV (1920x1080, source 186.1 MB): 07/07/707444.BILAL_CHICKEN.mov
Interview met Mevlut en Bilal Çaki
In 2012 vieren Nederland en Turkije dat zij 400 jaar geleden handelsbetrekkingen met elkaar aanknoopten. Vooral in de laatste vijftig jaar hiervan, kwamen er veel Turken naar Nederland. Om hier te werken en vooral: te ondernemen. De Turkse bakker, de Turkse groenteboer en het Turkse restaurant werden populair. Turks ondernemerschap is intussen in Nederland getalsmatig het belangrijkste 'etnisch' ondernemerschap. Daarbij hebben de ondernemers een groeiend aandeel in sectoren en markten die niet als ‘etnisch’ worden gezien. Zij hebben restaurants en nagelstudio’s, maar ook ict-bedrijven en luchtvaartmaatschappijen. Samen genereren zij stevige opbrengsten en leveren zij, in tijden van crisis, een frisse bijdrage aan het actuele debat over de kosten van migratie.
Het interview met Mevlut en Bilal Çaki die samen eigenaar zijn van Bilal Chicken Centre BV. Vader en zoon runnen samen het bedrijf dat is gespecialiseerd in het verwerken en produceren van Halal pluimveeproducten.
- Creator:
- Imagine IC
- Publication date:
- 17 красавіка 2014
- Length:
- 04:43
- Type:
- video
- Original format:
- User:
- Imagine IC