Media item
Het proces van kaas maken en het 20e nationaal kaaskeur-concours
closeLicense
Creative Commons – Attribution-Share Alike
You are free to remix, tweak, and build upon this work even for commercial purposes, as long as the author or licensor is credited, and new works are licensed under identical terms.
closeDownload
- MP4 (352x288, sd 30.2 MB): 06/21/621659.621643.BG_10628.mp4
- MP4 (352x288, hd 57.9 MB): 06/21/621661.621643.BG_10628.mp4
- WEBM (352x288, sd 30.1 MB): 06/21/621663.621643.BG_10628.webm
- OGV (384x288, sd 14.5 MB): 06/21/621655.621643.BG_10628.ogv
- OGV (352x288, hd 31.8 MB): 06/21/621657.621643.BG_10628.ogv
- MPG (352x288, source 36.0 MB): 06/21/621643.BG_10628.mpg
Weeknummer 79-40
Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.
In Alkmaar werd voor de twintigste keer het Nationaal Kaaskeurconcours gehouden, waar de deelnemers van diverse kaasmonsters de soort en de leeftijd moesten bepalen en een oordeel geven over de kwaliteit. Het doel van de wedstrijd is verhoging van de vakkennis van iedereen die betrokken is bij de kaashandel. Vakkennis is belangrijk omdat kaas voor de Nederlandse economie van groot belang is met een export ter waarde van één miljard gulden in 1978. Een deel van de Nederlandse kaas is nog afkomstig van de boerderij. De kaasproductie op een boerderij verschilt in principe niet met die in een kaasfabriek. SHOTS: kaasmarkt in Alkmaar met kaasdragers; een kaasmonster wordt met een kaasboor uit een Edammer kaas gehaald en gekeurd; deelnemers keuren kaasmonsters tijdens Nationaal Kaaskeurconcours; productieproces kaas op een boerderij en in
een kaasfabriek; int. kaaspakhuis.
- Creator:
- Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
- Publication date:
- 1 January 1979
- Length:
- 03:29
- Contributions:
- Bloemendal, Philip (commentaar)
- Type:
- video
- Original format:
- Film
- User:
- Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid