Media item
Hoe blijven de vitaminen bij de bereiding van onze spijzen behouden? Kookdemonstratie
closeLicense
Public Domain Mark
Je mag het werk zonder toestemming kopiëren, veranderen, verspreiden en uitvoeren, zelfs voor commerciële doeleinden.
closeDownload
- MP4 (320x240, sd 15.3 MB): 13/13830.13819.WEEKNUMMER403-HRE0000CDFC.mp4
- OGV (320x240, sd 6.3 MB): 13/13824.13819.WEEKNUMMER403-HRE0000CDFC.ogv
- OGV (352x288, hd 14.3 MB): 13/13827.13819.WEEKNUMMER403-HRE0000CDFC.ogv
- MPG (352x288, source 17.0 MB): 13/13819.WEEKNUMMER403-HRE0000CDFC.mpg
Weeknummer 40-39
Bioscoopjournaals waarin Nederlandse onderwerpen van een bepaalde week worden gepresenteerd.
Huisvrouwen leren op een Haagse kookschool hoe bij de bereiding van voedsel vitaminen behouden kunnen blijven. Een in een wit uniform gestoken instructrice vertelt de in een leslokaal aanwezige huisvrouwen hoe een stamppot te bereiden van rauwe sla. Daarna gaan de "leerlingen" aan de slag.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stonden de bioscoopjournaals van de filmfabrieken Polygoon en Profilti onder toezicht van de Duitse bezetter. Polygoon en Profilti moesten samenwerken met het Duitse filmverhuurkantoor Tobis. Vanaf 1 januari 1941 kreeg het bioscoopjournaal daarom de naam Tobis Nieuws. Tot in het najaar van 1944 werden onder deze naam door Polygoon en Profilti om de beurt journaals geproduceerd.
- Creator:
- Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
- Publication date:
- 25 กันยายน 1940
- Length:
- 01:39
- Type:
- video
- Original format:
- User:
- Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid